• Home
  • Винаги съм вярвала, че историите за свекърва и снаха са преувеличени, но този уикенд ще го помня дълго време-Дайте съвет!

Винаги съм вярвала, че историите за свекърва и снаха са преувеличени, но този уикенд ще го помня дълго време-Дайте съвет!

У мнозина от нечии истории се формира предразсъдък срещу свекървата или снахата. Ситуациите в живота са различни, но по някаква причина свекървата и снахата намират причина да се изправят една срещу друга. Днес ще разкажем една история, която повдига завесата на трудните отношения между свекърва и снаха. Тази история ни разказа разочарованата свекърва.

Лили Петрова нямаше предразсъдъци по тази тема, докато не прекара уикенда на вилата със сина си и бъдещата си снаха.

 

УИКЕНД НА ВИЛАТА

„Винаги съм вярвала, че историите за свекърва и снаха са преувеличени. Винаги можете да намерите общ език. На 55 години съм и през целия си живот вярвах, че две жени, които обичат един човек, могат да разрешат всяко несъгласие. Така мислех до миналия уикенд. Ще помня този уикенд дълго време.

Синът ми скоро ще се ожени, видях булката няколко пъти, но всъщност не сме общували. Миналия уикенд решихме да прекараме заедно на вилат и да опознаем по-добре булката на сина си . Да, и синът и снахата бяха щастливи да сменят оживената градска атмосфера с пасторалното спокойствие на селската къща за няколко дни.

В събота децата пристигнаха на вилата за обяд. Готвих много и различни ястия, като цяло се подготвях за пристигането на гости. Когато синът и снаха ми пристигнаха, аз започнах да поставям масата. Помолих гостенката да ми помогне в кухнята. Разбира се, нямаше да я моля да бели картофите, всичко беше готово. Освен да се нареже  хляба, да се сложат приборите на масата.

Видях, че момичето дори не показа, че ме чува, остана със сина ми на масата. Добре, предположих, че може би не е чула. Сама донесох всичко от кухнята. След вечерята снахата и синът влязоха в къщата, за да си починат от пътя. И аз и съпругът ми отидохме в кухнята, за да измием чиниите.

Проста заявка

Подготвих стаята за гости, разбира се, както се очакваше. А след почивката младите решиха да се поразходят край реката, след което отново се върнаха на нагласената маса за вечеря. Казвам, казват, хайде да пийнем по нещо  и ще опечем кебапчета. Мария, моля те, нарежи сиренето. И тя ми отговаря: „Аз, Лили, имам правило. По-добре е да не правя нищо, когато съм на гости. Домакинята знае най-добре как правилно да нареже сиренето и да подрди масата. “

Ако трябва да бъда честна, бях смаяна. Как можеш да нарежеш сирене за салата погрешно?

Бъдещата снаха се придържаше към правилото си през целия уикенд. Тя не помогна за домакинската работа, нямаше да готви нищо. Вечерта, когато съпругът ми и синът ми започнаха да пекат кебапчета, Мария стоеше наблизо и мило говореше. Междувременно отново поставих масата. Синът ми видя, че, меко казано, бях наистина притеснена от състоянието на нещата, самият той доброволно миеше чиниите вечер. Мария дори не обърна внимание на това и не прояви желание да му помогне.

Можеше поне да отсервира чиниите от масата. В моята къща всичко е чисто и подредено, има топла вода, така че съдовете да се мият лесно. Това не е мъжка работа. На следващия ден младоженците спаха до обяд. После започнаха бавно да се приготвят да си тръгват, защото следващият ден щяха да са на работа. Те дори не си оправиха леглото …

Вероятно и те не искаха да сбъркат с оправянето на леглото.

Защо се разстрои свекървата

Обичам гости, сестра ми и племенниците ми, приятели и колеги на съпруга ми често идват у нас. И всеки път, когато някой се опита да помогне. Сестра ми винаги мие чиниите, казва, че след като готвя, тя ще почисти всичко. Приятелите идват с някое ястие от вкъщи, така че да не готвя много. Всеки път, дори тези, които идват за първи път, някак се опитват да помогнат. Разбира се, отказвам, не е прието да принуждавам гостите да правят нещо, но въпреки това.

Това поведение ми е странно. Не знам как да подобря отношенията със снаха си, защото тя и синът ми ще се оженят тази есен. Всяко желание да помогна на децата изчезва, ако те не искат да помогнат на родителите си сега. Не знам как да постъпя! Моля, дайте ми съвет!”

Leave A Comment