• Home
  • Деца чуват писъци от земята – виждат черна тръба и веднага започват да копаят

Деца чуват писъци от земята – виждат черна тръба и веднага започват да копаят

Винаги са ми казвали, че любопитството е добро качество — че е нещо, към което всички трябва да се стремим.

Сега, когато мога да погледна назад, трябва да разбера, че това е правилно. Тази история доказва защо е добре да искаме да стигнем до дъното на нещата.

 

Тази история е за Ник и Марни Зелинск, които управляват ферма заедно във Виктория, Австралия. Беше един есенен ден през септември миналата година, когато дъщерята на двойката беше на разходка с най-добрата си приятелка. Те направиха обиколка из фермата.

Тогава момичетата изведнъж чуха плач и писъци.

 

 

Те се приближиха и накрая разбраха, че писъкът вероятно идва от малко животно, заклещено в дренажна тръба.

Дъщерята веднага повика мама и татко. Имаха нужда от помощ. Сега те трябваше да действат със светкавична скорост, за да могат да извадят животното от тръбата в неговата цялост.

Оказа се малко агънце.

 

 

Първо семейството изрови пръстта, разкривайки тръбата – след това използва лост, за да вдигне тръбата.

Първоначално планът не проработи съвсем. Тогава един от тях си тръгна и после се върна с ъглошлайф. Причината? Беше време да се изреже достатъчно голяма дупка, от която да се извади агнето.

„Виждам го… Все още е живо… Черно е“, каза едно от децата във видео, което оттогава беше споделено във Facebook.

 

 

 

Във видео клипа виждаме как един от тях внимателно изважда агнето от тясното пространство. Агнето изглежда толкова облекчено, когато трябва да излезе и да се срещне със семейството!

„Боже мой. Толкова щастливо малко агънце! Толкова сладко! Вие сте добър екип!. Браво!“, каза едно от децата преди началото на купона. Семейството сега нарича агнето „Pipe-o“, защото е намерено в тръба ( лула на английски).

Тук можете да гледате цялата спасителна акция! Моля, споделете видеото, за да разпространите прекрасната история на тези животни герои.

Leave A Comment