• Home
  • Ето какво се случва в дом, в който се отглежда алое вера

Ето какво се случва в дом, в който се отглежда алое вера

Поверие за алоето – цери душевни болки и страдания

Обикновеното домашно алое, скромно стоящо на перваза на прозореца, всъщност е необичайно растение. Малко хора са виждали алоето да цъфти. Растението има позитивна енергия, която защитава живущите в къщата от беди, болести, завист и нещастия.

Непретенциозното растение ще ви радва с присъствието си много дълго време. Шега или не, алоето може да живее до 100 или повече години. Такива „столетници“ често се предават от поколение на поколение и се превръщат в своеобразен талисман за семейството.

Алоето е силно позитивно растение. Винаги оказва положителен ефект върху „времето в къщата“ и вътрешното състояние на всеки член на семейството. Именно поради светлата енергия на растението мнозина го отглеждат у дома.

ЗдравеАлоето е символ на изцеление и пречистване. Саксия с алое може да бъде поставена в стаята, където е болният човек. Смята се, че алоето дори може да помогне при продължителна депресия, тъй като светлината и топлината, които съдържа това растение в себе си, се предават на човека и с течение на времето болестта може да отстъпи.

В древни времена, именно цъфтящото алое се е използвало като средство за премахване на силна болка и бързо зарастване на рани. Листата от алое са се изсушавали и едва след това са се използвали като талисман.

Смята се, че ако листата на възрастното алое започнат да изсъхват, а режимът му за напояване и качеството на почвата не са се променили, в къщата или апартамента ще се случи нещо лошо. Докато растението поема част от отрицателната енергия, живущите трябва бързо да открият причината за проблема.

Вяра и любовСимволът на богинята Венера е алоето. Затова се смята, че растението дава красота, свежест и укрепва романтичните отношения между хората. Има дори поредица от действия, които младо момиче трябва да извърши, за да привлече любовта в живота си:

Откъснете 13 листа от силно и многогодишно алое.2. На ум помолете растението за прошка.3. Поставете листата на тъмно и чисто място за 12 дни.4. На 13-я ден вземете листата от алоето и ги изгорете.5. Разпръснете пепелта на прага на любимия човек.

За сватби в някои страни е обичайно да се подарява алое вместо класически букети.

Алое може да се използва като общоукрепващо средство при заболявания на белите дробове, стомашно-чревния тракт, навяхвания и натъртвания и различни кожни заболявания.

Поверие за алоето

У дома алое вера цъфти много рядко. Но, ако растението цъфне, се смята, че къщата има много добра енергия и подходяща аура за пълноценно развитие – семейно благополучие, духовно или кариерно израстване.

Дори мястото, на което поставите саксията с цъфтящото алое, има значение. Източната страна обещава нормализиране на отношенията в семейството, предотвратяване на кавги и конфликти, както и финансова хармония. Ако алоето е от южната страна, скоро ви очакват подобрения в личния живот или появата на нови романтични чувства към правилния човек.

Вижте още: Ползи от жълтъка за правилната работа на щитовидната жлеза

В стаята, в която е саксията с алое дишате по-леко, концентрирате се по-добре и се отпускате по-лесно.

Leave A Comment