• Home
  • Жестоката цена на славата: 8 месеца тя яде само по 3 ябълки на ден – ето как изглежда след 5 години (Снимки)

Жестоката цена на славата: 8 месеца тя яде само по 3 ябълки на ден – ето как изглежда след 5 години (Снимки)

На какво сте готови, за да постигнете мечтата си? Бихте ли жертвали себе си по пътя нагоре? Историята, която ще ви разкажем днес, е именно за една саможертва в името на кариерата и славата . Резултатът е трагичен, както ще видите.

Всичко започва тривиално:

Виктоар Масон Доксер  от Франция е на 18 години. Момичето учи упорито и завършва бакалавърска степен. Същата вечер майка ѝ решава да вземе дъщеря си на шопинг, за да се отпусне. Тогава тя дори не може и да подозира, че в този момент животът на Виктоар ще се превърне в истински кошмар.

Красивото момиче в търговския център е забелязано от престижна агенция. Виктоар винаги е искала да се занимава с политика, но шансът за модна кариера , за която всяко момиче мечтае в юношеските си години, успява да изкуши младата студентка.

Скоро Виктоар вече предприема първите си стъпки в кариерата на модел.  От този ден нейният живот започна да се превръща в ад.

момиче модел

Момичето се чувства просто изгубено в дивата джунгла на модния бизнес, в която доминира нездравословната слабост.

– “Никой не ми каза: трябва да отслабнеш. Казаха ми: през септември имаме седмица на модата, размерът на дрехите е 32-34 – трябва да влезеш в него”.

красиво момиче

За два месеца студентката трябва да загуби около десет килограма. Диетата ѝ? Три ябълки на ден. Може и газирана вода – тя ти позволява да се усещаш стомаха си пълен. Веднъж седмично може да ядеш парче пиле или риба.

анорексичка

Тази стратегия сработва! Виктоар при ръст от 1,78 м тежи вече 47 кг и блести на подиумите на Париж, Милано и Ню Йорк.

Момичето работи с такива известни марки като Александър Маккуин и Миу Миу, постепенно става много популярна, влиза в листата на първите двадесет най-добрите модели.

слаб модел

Но зад целия този външен блясък се крие жестока истина. Виктоар се разболява от анорексия:

“Струваше ми се, че нямам пулс, губех косата си, цикълът ми спря.”

Момичето с ужас си спомня, как редовно припадала след модни ревюта.

Най-лошото е, че всички снимки на моделите се обработват във Photoshop:

„На снимките винаги ми добавяха бузи и скули“, казва Виктоар. – “Моделите, които все още работят за тях, ще кажат, че лъжа – те искат да продължат кариерата си, така че не казват нищо. За да избегнат подозрения от страна на пресата, те ядат хамбургери пред журналисти, а след това, когато камерите са изключени, тичат до тоалетната, където повръщат”.

известен модел

Като възрастна, Виктоар осъзнава, че вече се е загубила като човек. Тя става много самотна. Момичето изпада в дълбока депресия и вижда само един изход от нея. След 8 месеца кариера на модел, тя се опитва да се самоубие.

– “Никой не разбираше. Всички казваха: “Та животът ти е мечтата на всеки!” Но никога не съм била толкова нещастна” – казва Виктоар.

слаб модел

В крайна сметка, тя решава да прекрати договора и да завърши кариерата си на модел.

Наскоро 23-годишната французойка написа книга, озаглавена „Винаги недостатъчно слаба. Дневникът на модела, в който тя правдиво описва всичко: бруталната диета, ужасяващите мерки, дизайнерите, за които жената е само обект на сексуален глад. „Карл Лагерфелд казва: костюмите на Шанел не са подходящи за жени, които имат гърди. Но жената по природа трябва да има гърди! Защо просто не шият това, което подхожда на жените! “

Историята на Виктоар дори вдъхнови правителството да приеме закон, забраняващ твърде жестоките изисквания към мерките на моделите.

модел Виктоар

“Бягай, ако някой ти каже, че трябва да отслабнеш!” Това е съвет, който опитният модел би искала да даде на всички млади момичета, които мечтаят за модния подиум.

Сега Виктоар се връща във форма, вече носи размер 38, започва и театрална кариера. Тя е само един от малкото модели, които се осмеляват да кажат на хората цялата истина зад кулисите на модния бизнес.

Leave A Comment