• Home
  • Защо да киснете краката си в оцет поне веднъж седмично? Стотици жени вече го правят:

Защо да киснете краката си в оцет поне веднъж седмично? Стотици жени вече го правят:

Може да ви се стори странно, но стотици жени по света имат навика да киснат краката си във вана с оцет – особено вечер, след тежкия работен ден. И това си има своето логично обяснение, дори е препоръчително според лекарите! Всъщност това не трябва да ни учудва, защото всички познаваме ползите от оцета (особено от ябълковия оцет). 

Домакините редовно го използват за почистване в дома си – безвреден е и върши не по-лоша работа от индустриалните препарати.

Оцетът е идеален и за възстановяване на блясъка на вратите и прозорците, а за да премахнете характерната му кисела миризма, добавете малко етерично масло. Отдавна са познати и ползите на ябълковия оцет в диетите – популярната смес от топла вода с лъжица оцет е помогнала на немалко жени да отслабнат.

Но нека се върнем към това, защо и как е полезен оцетът за краката ни.

вана за крака с оцет

Истината е, че ваната с оцет носи истинско облекчение на краката. Ето какво се случва, ако държите краката си във вана с оцет за 30 минути:

Ще се отървете от неприятната миризма на краката. Извадете краката си от легена, без да ги бършете. Оставете ги за няколко минути и след това използвайте мека кърпа, за да ги избършете.
Елиминира бактериите по краката и намалява риска от образуване на гъбички.
Ако миете краката си често с оцет, ще имате по-здрави нокти и те ще растат по-бързо, а петите ви няма да се напукват.
Помага за възстановяване на уморените крака след дълъг ден.

Други употреби на оцета:

Ако добавите ябълков оцет към обикновен шампоан, ще се отървете от пърхота по-бързо. Смесете оцет с мед и правете гаргара, за да излекувате възпаленото и зачервено гърло. Ако не искате обувките ви да миришат лошо, пръскайте ябълков оцет всяка вечер и сутрин, преди да ги обуете.

Leave A Comment