• Home
  • Защо трябва да разклатите яйцата, преди да ги сварите!

Защо трябва да разклатите яйцата, преди да ги сварите!

Защо трябва да разклатите яйцата, преди да ги сварите!

Може би няма нещо по-просто от това да си сварите яйце за закуска или вечеря? Но как да ги направим вкусни и лесни за почистване.

Има един малък кулинарен трик, с който варените яйца винаги имат успех. Ще ви разкажа за това в днешната си публикация.

Защо да разклащате суровите яйца преди да ги сварите?

Много от вас вероятно са забелязали, че грешките, направени в процеса на готвене на яйца, често дават плачевен резултат:

Професионалните готвачи нямат такива проблеми, защото знаят много различни трикове и винаги спазват правилата за варене на яйца.

Яйцата, приготвени според кулинарната наука, винаги са успешни. Със сигурност ще ви изненадат с вкуса си, с това, че буквално „изскачат“ от черупката.

Един от тези кулинарни трикове забелязах от приятел, който работи в ресторант. Сега винаги разклащам сурово яйце, преди да го сложа в тенджера с вода за варене.

Защо ни е нужна тази странна манипулация, питате вие.

Ако вярвате на професионалистите в кулинарното изкуство ще постигнете следните ефекти:

продуктът ще бъде равномерно разпределен вътре в черупката, вкусът ще бъде още по-приятен и нежен;
ще бъде много лесно и просто да премахнете черупката

Не е нужно да разклащате яйцата преди да ги сварите, ако се страхувате, че това ще наруши целостта на жълтъка. В този случай направете друга манипулация: поставете яйцето върху равна, твърда повърхност и го завъртете няколко пъти. Резултатът ще бъде същият.

Какво да направите, за да направите вареното яйце вкусно?

Ако искате варените яйца да се окажат много вкусни, а не просто лесни за белене, вземете под внимание тези кулинарни трикове:

Сварете яйцата, като ги поставите не във вряща вода, а в студена.

По време на готвене не забравяйте да добавите 1 супена лъжица готварска сол.
Спазвайте времето за готвене. Ако яйцата са преварени, те ще бъдат твърде твърди, а жълтъкът им ще стане синкав или зеленикав.
Ако искате черупката да не се напука по време на процеса на варене на яйцето и след това лесно да се отдели от нея, тогава извадете сварените яйца от вряща вода и ги потопете в ледена вода.

Варените яйца са вкусна и здравословна закуска. Те ни дават сила и енергия. За да бъде ястието вкусно и да не ни създава трудности с беленето, ви съветвам да не забравяте да разклатите суровите яйца преди да ги сварите.

Leave A Comment