• Home
  • ИЗЛЕКУВАЙТЕ ИНФЕКЦИЯ НА СИНУСИТЕ ЗА 20 СЕКУНДИ: Направете тази домашна отвара и вижте ЧУДОТО

ИЗЛЕКУВАЙТЕ ИНФЕКЦИЯ НА СИНУСИТЕ ЗА 20 СЕКУНДИ: Направете тази домашна отвара и вижте ЧУДОТО

ИЗЛЕКУВАЙТЕ ИНФЕКЦИЯ НА СИНУСИТЕ ЗА 20 СЕКУНДИ: Направете тази домашна отвара и вижте ЧУДОТО

Инфекцията на синусите е състояние, при което има подуване или възпаление на тъканта, покриваща синусите. Това се случва, когато синусите са пълни с течност и бактерии

Честите симптоми на синузит са:

– главоболие
– загуба на обоняние
– кашлица
– умора
– лош дъх

– висока

температура
– запушен нос
– болка в тази област

За щастие има начин за ефективно лечение на тази инфекция.

Необходими съставки:

– 1/2 чаша чиста питейна вода
– 1/4 чаша ябълков оцет
– 1 суп. лъжица мед
– 1 чаена лъжица бахар
– 1 изцеден лимон

Приготвяне:

Сварете вода, след това изсипете в чаша. Добавете ябълков оцет и разбъркайте, след което оставете да се охлади до стайна температура. След като се охлади, добавете бахар и мед и разбъркайте отново.

Накрая добавете лимоновия сок и бахар и разбъркайте добре. За най-добри резултати изпийте този разтвор на празен стомах преди закуска и преди лягане.

Трапезната сол е основният източник на Na+ и Cl- йони за хората и животните. Na+ йоните играят ключова роля в много физиологични процеси, от поддържането на постоянно кръвно налягане до поддържането на нервната система.

Ето защо приемът на сол е жизнено необходим. Солта може да се използва за медицински цели.

Ето как можете да се отървете от много здравословни проблеми с ползите от тази подправка:

Алергии и възпаление на синусите

Хората, които имат проблеми с хроничен синузит или имат пролетни алергии, трябва да се придържат към този чудодеен солен разтвор, който ще им помогне да се отърват от запушения нос, защото солта е идеално решение за възпалени лигавици.

Промиване на носа със солен разтвор

Този метод се оказва доста успешен за много хора, но може да е малко неприятен, понеже разтворът преминава от едната ноздра и излиза от другата, за да прочисти синусите.

Просто сложете четвърт чаена лъжица морска сол в една чаена чаша топла вода. Запушете едната си ноздра с глава наклонена на същата страна и налейте от разтвора в другата ноздра. Ще почуватвате как солената вода преминава в другата ви ноздра, отпушете я и позволете на пречистващата течност да изтече.

Масло от риган

Макар че трудно се намира и е доста скъпо, маслото от риган е много ефикасно лечение за синузита. За да облекчите синусова инфекция, просто го добавяйте в храната си или оставете вода да заври на печката, добавете няколко капки масло от риган, надвесете се над съда с покрита с кърпа глава и вдишайте парата.

Органичен ябълков оцет

Можете или да пиете по една супена лъжица ябълков оцет по три пъти на ден или да използвате следния лек: смесете 240 мл (8 униции) топла вода с две супени лъжици ябълков оцет и една супена лъжица мед. Така синусите ви ще се изчистят след няколко дни.

Като алтернатива, смесете половин чаена чаша ябълков оцет с половин чаена чаша вода, оставете течността да заври и вдишайте парата със затворени уста и очи.

Куркума

Можете да облекчите синузита си като просто добавяте куркума на прах в ястията си.

Силните противовъзпалителни свойства на куркумата се дължат на активната й съставка куркумин.

Зъбобол

Зъбоболът може да бъде упорит, за да облекчите болката по естествен път, трябва да изплакнете устата си с разтвор, приготвен от 100 грама топла вода, добавете две супени лъжици оцет и една чаена лъжичка сол.

Имайте предвид, че това е само временно решение, преди да посетите зъболекар.

Leave A Comment