• Home
  • Оставаш без кола и мотор, ако бръмчи над позволеното

Оставаш без кола и мотор, ако бръмчи над позволеното

За последните 10 дни са спрени от движение 52 автомобила и 5 мотоциклета с превишен шум на двигателите. Това става ясно от официално съобщение на МВР.

Пътен контрол, с приоритет установяване на автомобили и мотоциклети с нерегламентирани изменения в изпускателните им уредби, е в ход от няколко дни на територията столицата, твърдят от ведомството. Служители на отдел „Пътна полиция“- СДВР предприемали действия за ограничаване на движението по пътните артерии в града на такива МПС.

Констатирано е, че за постигане на този ефект на някои от автомобилите е оказана интервенция в шумозаглушителните уредби. Управляват ги най-често водачи на възраст между 20 и 30 години. Движат се предимно в тъмната част на денонощието по булевардите, които позволяват развиване на по-високи скорости – „Черни връх“, „Ботевградско шосе“, „България“ и „Околовръстен път“, като форсирайки, издават шум над допустимите норми за градска среда.

Моторните превозни средства са спрени от движение до отстраняване на констатираните неизправности, а на шофьорите са съставени актове за установените нарушения, с фиксирана глоба в размер на 200 лв., пишат още от МВР.

В рамките на констатираните на етапа нарушения в СДВР, по разпореждане на директора, ще се извършват и проверки, насочени към изясняване на евентуални финансови престъпления от водача на на неизправното превозно средство, свързани с несъответствия между материалното им състояние и декларираните им трудови доходи.

Безкомпромисният контрол за спазване на правилата за движение по софийските улици ще се провежда ежедневно, добавят от вътрешното министерство.

Leave A Comment