• Home
  • Проф.Рачев със смразяваща прогноза: „Погледнете това огромно животно – заради него ще влезем в новините!“

Проф.Рачев със смразяваща прогноза: „Погледнете това огромно животно – заради него ще влезем в новините!“

Климатологът проф. Георги Рачев направи поредната си колоритна прогноза за времето днес по бТВ. По думите му скоро няма изгледи за сняг, а идните няколко месеца ни очакват нови температурни рекорди:

„Изпращаме топъл месец.

И ако това продължи и ноември, а и декември, това означава, че тази година може да се окаже най-топлата в метеорологичната история на България.

Вървим към много, много топло, а кога ще вали сняг… ще вали… някога“. Така започна прогнозата си проф. Рачев тази сутрин в ефира на bTV.

„Погледнете това огромно животно, този циклон – заради него ще духат катастрофални ветрове в цяла Западна Европа – Великобритания, Франция, Дания… и сигурно този проблем ще влезе в новините. А ние ще си останем в топлото, само ще стане по-валежно, особено в четвъртък.

По-обилни валежи ще има в източната част на България. Ще окаже влияние и в събота, и в неделя в България. Като цяло октомври си отива много сух“, добави още прочутият климатолог в типичния си колоритен изказ.

В София температурите са доста високи. Не знам колко хора ще отидат да гласуват в неделя в столицата, ще бъде интересно с тези 30% от 30%, малко станахме като в Швейцария – малко хора гласуват, а другите се съгласяват с тяхното мнение, но в неделя следобед в София има малка вероятност да вали. Дъждът ще е в събота почти в цяла България.

прогноза валежи

Във Варна също ще бъде доста топло. Така се очертава поне до 7-8-ми ноември, когато ще има едно захлаждане – ще бъде 12-17 градуса, ако това може да се нарече захлаждане за този период от годината, но така или иначе това са малко по-нормални температури за ноември.

времето валежи

Що се отнася до Плевен, където, знаем, хората страдат от воден режим, за съжаление не мога да зарадвам много плевенчани. Там трябва да вали по-дълго, за да се прекъсне засушаването. Но ще превали, все пак.

горещо време прогноза

Като цяло цяла Европа е в червено, над нормата. И ние попадаме в това число. И това е и за ноември, и за декември, дори за януари, за шест месеца напред. Код червено! Не знам какво ще правим с този нагнетен газ, толкова топло ще бъде.

Leave A Comment