• Home
  • Слагаш колкото грахово зърно – гони мравките и листните въшки без използването на химикали. Ето го моят начин:

Слагаш колкото грахово зърно – гони мравките и листните въшки без използването на химикали. Ето го моят начин:

Поддържането на градината не е лесна задача, тъй като изисква постоянни грижи и внимание. Един от най-досадните проблеми, с които се сблъскват градинарите, са мравките и листните въшки. Те могат да причинят големи щети на растенията. Обикновено, за да се отърват от насекомите, хората използват химикали, аз също направих това, но нищо не помогна.

Тогава реших да се обадя на моя приятелка и да я попитам как се справя с този проблем. Тя ми каза, че вече не купува специални продукти в магазина, а сама си приготвя разтвора вкъщи. Помолих я за рецептата и реших да я пробвам и аз.

Съставките са много прости, дори не трябваше да ходя до магазина: две супени лъжици паста за зъби, една супена лъжица сода за хляб и една супена лъжица ябълков оцет. Всички продукти трябва да се сложат в купа и да се разбъркат добре до получаване на хомогенна маса.

Сега трябва да смесите една супена лъжица от получения разтвор с един литър вода, след което да се изсипе в спрей бутилка и да се разклати.

След това отидох в градината и напръсках местата, където се натрупаха насекомите. Не можех да повярвам на очите си, защото след няколко дни нямаше и следа от листни въшки и мравки!

Освен това един приятел ме посъветва да засадя мента до растенията, която отблъсква листните въшки, и градински чай, който предотвратява появата на мравки.

Как се справяте с насекомите? Може би имате някаква тайна рецепта?

Leave A Comment