• Home
  • Хиляди пчели преследвали колата на жена цели 2 дни: Причината се оказала в багажника

Хиляди пчели преследвали колата на жена цели 2 дни: Причината се оказала в багажника

65-годишната Карол Хауърт била изненадана, след като рояк пчели се закачил за нейния сребрист „Митцубиши Аутлендър“ в продължение на 28 часа.

Тя паркирала автомобила си и отишла да пазарува. Когато се върнала на паркинга, видяла ужасна картина: рояк пчели се бил залепил около багажника на колата й!

Том Моузес наблюдавал какво се случва: „Незабравимо зрелище! Минавах наблизо и изведнъж видях голямо кафяво петно ​​върху колата”, разказва мъжът. „Хората спираха само за да го снимат!“

„Боях се само от едно“ – продължава разказа си очевидецът. „Колата беше пред бар и някой пияница можеше да излезе, да хвърли нещо по пчелите и след това да се озове в болницата.“

„Наистина се притеснявах, че някой може да бъде наранен от тях или че някой може да им навреди в опитите си да изчисти колата, така че спрях, за да помогна.“

Без да мисли много, Том извикал група пчелари, които бързо успели да привлекат насекомите в кутията.

Той бил ужилен, докато помагал на спасителите, но казва, че се радва, че е бил наоколо.

 

Така драмата приключила и Карол можела да си тръгне, предполагайки, че това е краят – но някои пчели от рояка я последвали вкъщи.

Карол отново извикала пчеларите на помощ в 18 часа в понеделник.

„На следващия ден разбрах, че някои от пчелите са ме последвали у дома. Бяха много по-малко от първия рояк.“

„Една от теориите беше, че кралицата е била хваната в колата ми и роякът я е следвал.“

„Очевидно пчелите могат да се роят по това време на годината и инстинктът им да следват кралицата е много силен.“

Така и се оказало. „Царицата“ на рояка явно била привлечена от нещо сладко в багажника и просто се заклещила там. След това целият рояк (около 20 000 пчели) я последвал.

Роджър Бърнс, един от пчеларите, открил причината.

65-годишният пенсиониран лекар Роджър и настоящ пчлар казва: „Пчеларствам от 30 години и никога не съм виждал рояк да прави това.

„Естествено е те да следват кралицата, но е доста изненадващо да следват кола в продължение на два дни.“, обяснява мъжът.

Leave A Comment