• Home
  • 2 супени лъжици олио в прането прави чудеса! Още ли не сте го опитвали?

2 супени лъжици олио в прането прави чудеса! Още ли не сте го опитвали?

[ad_1]

2 супени лъжици олио в прането прави чудеса! Още ли не сте го опитвали?

Прането е едно от най-омразните домакински задължения на всяка домакиня. Да, ние не перем на ръка като нашите баби, но пък не всички дрехи и тъкани се изпират идеално в пералнята.

Чудесен пример за това са кухненските кърпи, които се амортизират изключително бързо – след максимум година.

Какво имаме предвид? Тъканта става изключително груба и в текстила попива неприятна миризма, която не успяваме да прогоним, дори след многократно изпиране. Според някои домакини, когато забележим това, трябва да подменим кърпите с нови такива.

Ние обаче не сме особено доволни от подобно решение. Все пак не всеки има възможността през няколко месеца да инвестира в дузина кърпи за кухнята.

Ще ви споделим за един хитър трик , благодарение на който този текстил не само ще се лиши от неприятната миризма, но и ще стане също толкова мек и приятен на допир, колкото е бил в деня на закупуването му.

Коя е съставката, правеща чудеса с прането ?

олио в прането

Да, става въпрос за добре познатото на всички ни олио . Тази растителна мазнина, както става ясно, може да се използва не само за овкусяването на салати и ястия, но и за поддържането на кухненските кърпи.

Необходимо е да си приготвите разтвор от сапун, сода, гореща вода и 2 с.л. олио. Накиснете кърпите в този разтвор и ги оставете така за половин денонощие, за да се накиснат добре. След това изперете в пералнята, както обикновено.

накиснато пране

Ако този трик не подейства, пробвайте нещо друго. Вземете емайлиран съд и налейте в него гореща вода, добавете и 2 с.л. олио. Накиснете кърпите и ги поставете на бавен огън. След това изперете. Гарантираме ви, че резултатите ще са налице. Кърпите ще са невероятно меки и ухаещи приятно. От лошите следи и грубата материя няма да има и помен.

Опитайте, заслужава си!

[ad_2]

Leave A Comment