• Home
  • Генерал посочи свещена дата за Путин, на която ще спре войната

Генерал посочи свещена дата за Путин, на която ще спре войната

[ad_1]

Генерал посочи свещена дата за Путин, на която ще спре войната

Най-скорошната дата, на която руският президент Владимир Путин може да обяви край на войната, е 24 декември тази година. Това мнение изрази генерал-майорът от резерва на СБУ Виктор Ягун, цитиран от УНИАН, пише Блиц.

„За мен най-близката концептуална дата е 24 декември тази година. Това е стогодишнината на Съветския съюз. Това е датата, до която руските власти искат концептуално да направят нещо – или да обединят тези земи под някакво знаме, или да направят някакво мощно събитие в Москва. До 24 декември ще трябва да направят нещо“, прогнозира Ягун.

„Мислехме, че това може да бъде завършено до 9 май – но не се случи. Този ден се смяташе за „свещен“ за Путин.

Мисля си – ако има активна фаза във войната, как ще се бием? Засега задържаме руските военни, дори и постепенно ги отблъскваме, но нищо няма да се промени до 24 декември.

За тях тези дати са важни. В Украйна имаме други важни дати. Дори и не споменавам 24 август, когато е 31-та година от възстановяването на независимостта“, добави той.

Ягун разказа и с какво украинската армия се различава от руските военни.

„Когато командирът постави задача, той се доверява на командирите на място и дори без да спазват заповедта, те могат спокойно да прескочат висшето ръководство и да обяснят защо не са изпълнили заповедта им… И те знаят със сигурност, че това не означава, че ще бъдат отстранени, изпратени някъде, разстреляни, затворени или т.н.Тази уж дребна инициатива, всички неща и контакти, които съществуват на дълбоко ниво, променят напълно психологията на армията ма Украйна.

Украинските военни знаят, че са изслушани“, каза генералът.

[ad_2]

Leave A Comment