• Home
  • Хотелиер от Родопите подслони украински бежанци, след това обаче съжали

Хотелиер от Родопите подслони украински бежанци, след това обаче съжали

Хотелиер от Родопите подслони украински бежанци, след това обаче съжали

40 украински бежанци са настанени в хотел в девинското село Триград по Програмата за хуманитарна помощ на Министерството на туризма.
Хотелиерката Радост Караиванова определи като „жълти стотинки“ получените средства и обясни, че има съществено разминаване със заявените хотелиерите пари.
„На 20 април започнаха разплащанията с хотелиерите и една трета от хотелиерите не получихме средства, получихме едни жълти стотинки, които няма да ни стигнат дори за дневните разходи и съществено се разминават със сумите, които сме заявили за плащане, които са ни реалните разходи. Веднага се свързах с Министерството на туризма, което отговаря за тази програма и от там ми отговориха, че не сме единствените, да не се притесняваме.

Масово явление, имало много злоупотреби, дублиране на някакви резервации и затова голяма част от хотелиерите ще бъдат подложени на някакви допълнителни проверки.
Ще ни изискват допълнителни документи и ще ни плащат поетапно, със забавяне, като много се притесних, че ни казаха, че е възможно плащането за първия отчетен период да се случи едва през май месец. Дотогава ние ще караме на мускули, вяра и надежда. Платиха ни 500 лв. при заявени близо 18 000 лв. разходи за месец март.
500 лв. е сумата, която харчим на ден за хранителни продукти и разни режийни. Просто доникъде не ни стигат“, коментира тя пред БНР.

Leave A Comment