• Home
  • Хотелиер от Родопите подслони украински бежанци, след това обаче съжали

Хотелиер от Родопите подслони украински бежанци, след това обаче съжали

40 украински бежанци са настанени в хотел в девинското село Триград по Програмата за хуманитарна помощ на Министерството на туризма.

Хотелиерката Радост Караиванова определи като „жълти стотинки“ получените средства и обясни, че има съществено разминаване със заявените хотелиерите пари.

„На 20 април започнаха разплащанията с хотелиерите и една трета от хотелиерите не получихме средства, получихме едни жълти стотинки, които няма да ни стигнат дори за дневните разходи и съществено се разминават със сумите, които сме заявили за плащане, които са ни реалните разходи. Веднага се свързах с Министерството на туризма, което отговаря за тази програма и от там ми отговориха, че не сме единствените, да не се притесняваме.

Масово явление, имало много злоупотреби, дублиране на някакви резервации и затова голяма част от хотелиерите ще бъдат подложени на някакви допълнителни проверки.

Ще ни изискват допълнителни документи и ще ни плащат поетапно, със забавяне, като много се притесних, че ни казаха, че е възможно плащането за първия отчетен период да се случи едва през май месец. Дотогава ние ще караме на мускули, вяра и надежда. Платиха ни 500 лв. при заявени близо 18 000 лв. разходи за месец март.

500 лв. е сумата, която харчим на ден за хранителни продукти и разни режийни. Просто доникъде не ни стигат“, коментира тя пред БНР.

Leave A Comment