• Home
  • Лукът лекува десетки заболявания – ето при кои проблеми помага

Лукът лекува десетки заболявания – ето при кои проблеми помага

Лукът лекува десетки заболявания – ето при кои проблеми помага

Лукът трябва да присъства задължително в менюто на страдащите от диабет
Лукът произхожда от семейство Алиум, а съдържащата се в него сяра притежава мощни антисептични и антибиотични свойства. Освен това добре познатият кромид лук е наситен на антиоксиданта кверцетин, който е незаменим помощник в борбата със свободните радикали.
Поради тези полезни свойства на лука, не са никак малко хората, които го използват за лечение на редица здравословни проблеми. Така например сокът от кромид лук е отлично лечебно средство при респираторни заболявания, тъй като има мощно отхрачващо свойство.
Препоръчва се лукът да е неизменна част от менюто на хора, страдащи от диабет, сърдечни проблеми, артрит и високи нива на холестерола. Не трябва да се пренебрегва и мощното му антиоксидантно свойство.
Лукът лекува десетки заболявания
В следващите редове ще ви разкрием няколко интересни начина, по които можете да използвате лука. Така например той е незаменимо средство за лечение при задръствания на гръдния кош от секрети. Трябва само да намачкате една глава кромид лук и да я объркате с лъжица кокосово масло. Наложете компреса върху гърдите и го прикрепете с помощта на шал, като преди това поставите кърпа върху него. Облечете се и го оставете да действа.

Индианските племена са ползвали кромид лука и за лечение на колики при бебетата. Във вода се сваряват няколко кубчета жълт кромид лук. Оставя се сместа да изстине и след това водата се прецежда. На всеки час се дава на бебето по една чаена лъжичка от тази смес. Процедурата се повтаря до получаване на облекчение.
При инфекции или болки в ухото на помощ отново идва кромид лукът.
Нарежете малко кромид лук и го поставете в тънък чорап. Наложете чорапа върху проблемното ухо и сложете шапка. По този начин ще можете да задържите чорапа на мястото за по-дълго време, без да се налага да лежите. Задръжте компреса, докато не усетите, че болката е отшумяла.
Лукът върши чудеса и при лечението на рани. Поставете го върху зоната на кървене и то ще спре веднага. Това се дължи на мощните му антисептични свойства.
Не на последно място – с него можете да излекувате ефикасно и кашлица. Срежете наполовина една глава кромид лук. Всяка от двете половинки посипете с 1 с.л. кафява захар. Покрийте и оставете да престоят един час в подходящ съд.
След това приемайте по 2 пъти дневно от сока, който е пуснал лукът, до спиране на кашлицата.

Leave A Comment