• Home
  • Мартин се срамуваше от старата си къща, но след 5-дневен ремонт и съседите му завиждат

Мартин се срамуваше от старата си къща, но след 5-дневен ремонт и съседите му завиждат

Мартин се срамуваше от старата си къща, но след 5-дневен ремонт и съседите му завиждат

Живели някога баба и внуче… И тук приказката можеше да свърши, защото семейството живеело в страшна мизерия и огромни ограничения, които не позволяват на приказния сюжет да се развие!

 
За щастие, в живота все още се случват чудеса и за неволите им узнал екипът на полското предаване „Нашият нов дом“. Водещата Катарина Добур не успяла да остане равнодушна към тази човешка трагедия, въпреки че до този момент екипът й не се бил сблъсквал с подобна сложна задача.

Професионалистите от „Нашият нов дом“ разполагали с пет дни, за да ремонтират почти разрушения дом на Анна и 17-годишният й внук Мартин.
Момчето живее с баба си откакто се помни. Майка му умира, когато е на годинка и баба му поема всички грижи около бебето.
 
Условията, в които живеело бедното семейство, успели да изненадат дори екипа на предаването, който се е сблъсквал с какво ли не. В стаята на Мартин нямало нито осветление, нито отопление. Къщата се оказала прекалено стара, за да попадне под новите икономически тенденции, а парите, с които разполагала възрастната жена, стигали само за покриване на ежедневните нужди на семейството.
Самата Анна спяла на овехтяло кресло. Кухненската печка била счупена и не спирала да пуши. В жилището нямало баня, я навсякъде през напуканите стени се подавала слама.
„Срам ме е как живея“, признава 17-годишният Мартин пред телевизионерите.
Надеждният екип на Polsat TV е категоричен, че семейството се нуждае от помощ, въпреки че водещата Катарина признава през сълзи, че през последните шест години не е виждала къщата в толкова ужасяващо състояние.
За да не пречат на ремонта, екипът изпраща баба Анна и 17-годишния й внук на почивка за пет дни. През това време строителите запретват ръкави и се заемат за работа. Благодарение на съвместната работа с местните власти, работниците успяват да включат къщата към градската канализация.

 
Строителите ръчно изкопават канализационната яма, а служителите от фирмата за връзки и комуникации се нагърбват със задачата домът да разполага с всички необходими условия за нормално и комфортно съществуване.
Трансформацията на старата къща е повече от удивителна: плазмен телевизор и чисто нова камина!

А тези снимки показват как е изглеждала стаята на баба Анна преди и след намесата на телевизионния екип.

В стаята на Мартин пък вече има осветление и нови мебели.

В кухнята царува нова домакиня – удобна газова печка, оборудвана с лъскави кухненски прибори.

Старата къща изглежда различно не само отвътре, но и отвън. Майсторите са поставили нова изолация и покрив, външни щори и висококачествени прозорци.

На помощ на телевизионния екип се притекли приятели и съседи на семейството. Те се заели с почистването на района около къщата и помогнали при оформянето на малката чакълена пътечка, която води към промененото до неузнаваемост жилище. Местните се включили в проекта без никакви резерви, защото смятали, че възрастната жена и внукът й наистина заслужават подкрепа. А за работниците приготвяли вкусно желирано месо по местна рецепта.
 
Когато баба Анна и Мартин се върнали в дома си, били шокирани от впечатляващата промяна, която къщата им е претърпяла само за 5 дни. Иска ни се да вярваме, че подобни красиви промени ще се случат и в живота на това изстрадало семейство.

Leave A Comment