• Home
  • Мъж построи сал за да спаси яйцата на лебед, след като 10 години птицата губи малките си.

Мъж построи сал за да спаси яйцата на лебед, след като 10 години птицата губи малките си.

Един добросърдечен човек решава да се намеси в природата, за да помогне на беден лебед да стане майка. Повече от десетилетие този човек наблюдава как лебедовото гнездо се разрушава или от наводнения, или от хищници, докато не решил да вземе нещата в свои ръце и да помогне.

Rob and Sid

Нещастният лебед продължавал да снася яйцата си в корабостроителницата в град Сейнт Айвс, Англия в продължение на десет години, но само за да ги види как изчезват всеки път. Но за щастие късметът й се усмихва и тя най-накрая станала майка, благодарение на усилията на добрия самарянин.

Swan on her nest

Роб Адамсън, който живее на тясна лодка, забелязал съдбата на този лебед през годините, и така решил, че трябва да промени нещо. Адамсън, който много обичал лебеда ,първоначално построил ограда, за да държи хищниците далеч – предимно лисици. Но след това забелязал, че нивото на водата продължава да се повишава, така че лебедовото гнездо отново е в опасност, така се родила идеята за нещо рационално.

Swan on the raft

„Тя е най-нещастният лебед; Трябваше да се уверя, че са оцелели“, каза мъжът пред BBC. „Не трябва да се намесваш в майката природа, но беше стигнало до точката, в която всички щяха да умрат. Така че не можех да си легна, знаейки това. Знаех, че ще съжалявам, ако не направя нищо, за да ги спася.”

Казано и направено, Адамсън построил сал, където семейството на лебедите можело безопасно да постави гнездото си. По този начин както хищниците, така и природните бедствия са държани настрана. В крайна сметка усилията на мъжа дали резултат. Няколко седмици след като всички лебедови яйца са се излюпили, осем съвършено красиви лебеди видели дневната светлина. При такава гледка и двамата им родители, но и нашият герой не би могъл да бъде по-горд.

„Когато ги видях, че започват да се излюпват, бях изключително щастлив, това е като да спечелим от лотарията.

Можете да научите повече за тази очарователна история във видеото по-долу!

Понякога всеки има нужда от малко помощ за да сбъдне мечтите си, тази помощ дошла благодарения на добър човек, който помогнал на птицата да стане майка.

Споделете тази прекрасна история с вашите приятели!

Leave A Comment