• Home
  • Мъж събирал пластмасови бутилки цяла зима…съседите му се смеели, но сега не им се вярва

Мъж събирал пластмасови бутилки цяла зима…съседите му се смеели, но сега не им се вярва

[ad_1]

Установено е, че средностатистическото европейско четиричленно семейство за една година изхвърля до 300 празни пластмасови бутилки.

Но това е много подходящ материал за повторна употреба и може да послужи за много неща!

Не само това, чрез повторното използване на пластмасата, ние опазваме околната среда, а и спестяваме собствените си пари. Между другото, използването на пластмасови бутилки е не само за хората с ниски доходи, но и за предприемачи.

Сега ще ви покажем как със собствените си ръце можем да изградим оранжерия от обикновени пластмасови бутилки.

Оранжерия от пластмасови бутилки

Ето например, това е оранжерия на един шотландец, който само за 3 месеца успял да събере 7000 пластмасови бутилки и след това си направил оранжерия 2 х 2 метра и височина от 1,9 метра.

Според него, най-трудното в изграждането на оранжерията било премахването на етикетите от бутилките. Също така трябвало да намери място за съхранение на материала, докато процеса по работата започне.

Започнал по следния начин: първо сглобил дървена рамка, след което бутилките се свързват една с друга, като се срязва дъното на предходната бутилка. През средата на бутилките поставил дървени прътове, които закрепил за рамката.

Ето няколко примера за подобни оранжерии. Красотата на тези проекти е в това, че могат лесно да бъдат преместени на друго място.

Представяме ви също как можете да направите покрив от бутилки: първо изрязвате гърлото и долната част, след това отсичате по дължина цилиндър. Защипете ги с телбод.

[ad_2]

Leave A Comment