• Home
  • Млада жена, дойде да посети майка си и остана като гръмната от думите й!

Млада жена, дойде да посети майка си и остана като гръмната от думите й!

Млада жена, дойде да посети майка си и остана като гръмната от думите й!

Една млада жена, която току-що омъжена, в един от горещите летни дни дойде да посети майка си, докато тя пиеше чай с лед, започна една история за живота, за брака, за отговорностите и задълженията на зрелостта.
Майката замислено разбърка кубчета лед в чашата си и след това ясно, трезв поглед върху дъщеря си, каза:
„Никога не забравяй приятелите си!“, Каза тя.
„Те ще бъдат по-важни с напредване на възрастта. Колкото и да те обича съпруга ти, колкото и да обичаш децата си, приятелите все още ще ти бъдат необходими. Не забравяй от време на време да излизаш с тях, продължавай да излизаш с тях. И не забравяй, че твоите приятелки, са твоите сестри, дъщери и други роднини. Ще имаш нужда от други жени. Жените винаги имат нужни друга жена! „
„Това са странни съвети“, помисли си дъщерята.
„Не съм ли просто омъжена? Знаеш ли, аз просто се присъединих към света на двойките! За Бога, аз съм омъжена жена, възрастна! Аз не съм момиче което се нуждае от приятелки! Съпругът ми и семейството ми ще бъдат всичко, което трябва да получа в живота си и имат реално значение!“

Но все пак се вслуша в думите на майка си и продължи да поддържа контакт с приятелите си.
С течение на годините, тя постепенно започна да разбира, че майка й в действителност, знае точно какво казва. С течение на времето и природата прави промени в живота на всяка жена, а приятелките на най-голямата подкрепа за нея.
Когато стана на 40 и няколко години, ето какво беше научила:
Времето минава.
Животът се случва.
Разстоянието разделя.
Децата растат.
Любовта избледнява.
Сърцата се разбиват.
Работата идва и си отива.
Кариерата приключва.
Родителите умират.
Колегите те забравят.
Мъжете имат свой собствен свят.
Но приятелките са там за вас, без значение колко време и километри има между вас. Един приятел никога не е толкова далеч, че да не може да е вас, когато е необходимо.
Докато спазвате морала, наречен живот, трябва да помислите и за себе си, а вашите приятели ще бъдат там, по протежение на пътя, ще ви дават аплодисменти, ще се молят за вас и ще ви очакват в края пъти с отворени обятия. И понякога дори ще нарушат правилата за вас.

Leave A Comment