• Home
  • Напръскайте с този домашен спрей и след 2 часа няма да видите кьорав комар, муха или хлебарка!

Напръскайте с този домашен спрей и след 2 часа няма да видите кьорав комар, муха или хлебарка!

[ad_1]

Напръскайте с този домашен спрей и след 2 часа няма да видите кьорав комар, муха или хлебарка!

Има различни репеленти срещу насекоми, но върху етикета винаги има предупреждение, че трябва да внимавате, ако имате малки деца или домашни любимци. За щастие съществува естествен начин да се отървете от насекомите в дома, без да застрашавате децата и домашните любимци.

Днес ще ви дадем рецептата за домашен спрей против насекоми , с който ще се „родите“ това лято!

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

Половин чаша шампоан, какъвто имате (или течен сапун), половин чаша растително масло (за предпочитане зехтин) и половин чаша 9% алкохолен оцет

спрей насекоми

ПРОЦЕДУРА:

Смесете всички изброени съставки в бутилка със спрей-накрайник и разклатете добре. Напръскайте местата, където най-често виждате да се появяват насекоми. Страхотното при този продукт е, че е напълно безопасен за деца и домашни любимци.

Ако пък не може да се отървете от мухи, направете следното:

Сложете винен или ябълков оцет в чаша за кафе и затворете чашата с прозрачно стреч фолио отгоре. Прободете го на няколко места с клечка за зъби и го оставете там, където мухите се появяват най-много.

мухоловка с оцет

Ако са много, направете повече от тези „мухоловки“ и ги поставете на различни места в дома си. Мухите са привлечени от сладко-киселата миризма, която излъчва оцетът, така че влизат в чашите, откъдето не могат да излязат.

А следният съвет ще ви помогне да се отървете от досадните мравки:

Всички знаем колко досадни могат да бъдат мравките и колко главоболия могат да ни причинят, когато решат да нападнат дома и храната ни. Предлагаме ви гениални и евтини трикове , с които ще можете да се сбогувате с този проблем завинаги.

КАНЕЛА

Мравките не обичат канела, така че веднага ще избягат от нея. Намерете мястото, откъдето идват мравките, и проблемът ще изчезне, когато сложите малко канела на мястото. Ако е необходимо, поръсете както от вътрешната, така и от външната страна на перваза.

канела срещу мравки

КРАСТАВИЦА

Кората на краставицата е естествен „репелент“ за мравки. Причината е в натрия, който съдържа краставицата (точно като солта), той е вреден за мравките. Оставете обелката там, където ги видите да излизат или където се събират, и няма да имате повече проблеми.

обелка краставица

СОДА И ЗАХАР

Последният вариант да се сбогуваме с проблема с мравките, особено в жегите, които ни предстоят, е сода бикарбонат със захар. Смесете ги в еднакво съотношение и поръсете сместа там, където мравките влизат в къщата.

[ad_2]

Leave A Comment