• Home
  • Не е за вярване! Какво намериха в украински генерал

Не е за вярване! Какво намериха в украински генерал

Бившият генерал на Службата за сигурност на Украйна Андрий Наумов, който ръководеше главния отдел за вътрешна сигурност на Службата, беше арестуван в Сърбия.

Заедно с него е задържан и германски гражданин, вероятно шофьорът му, пише OBOZREVATEL.

Избягалият генерал беше задържан на 7 юни на границата между Сърбия и Северна Македония заради опит за нелегален транспорт на голямо количество недекларирана валута и скъпоценни камъни.

Източници, близки до силовите структури на Сърбия, съобщиха, че Наумов е задържан заедно с германски гражданин, за който се твърди, че е бил шофьор на генерала, на ГКПП в Прешево.

Той се опитал да пренесе голямо количество недекларирани пари и бижута през границата. Става дума за поне 600 хиляди евро, голяма сума в долари, изумруди и диаманти. Точните количества и броят на скъпоценните камъни все още не са оповестени поради секретността на разследването.

По предварителни данни и двамата задържани в момента се намират в следствения арест в град Ниш. Те са обвинени в „незаконен трафик на ценни материални активи“. Според сръбското законодателство отговорността за подобно престъпление варира от 1 до 12 години затвор. Тежестта на наказанието зависи от обстоятелствата на престъплението и размера на имуществото.

Копирано от standartnews.com

Leave A Comment