• Home
  • Неочаквана вест за Андре Токев! Готвачът не е на себе си

Неочаквана вест за Андре Токев! Готвачът не е на себе си

[ad_1]

Освобождават предсрочно от затвора шеф Андре Токев.

Припомняме, че готвачът бе спипан да кара пиян с огромен джип из София. Преди дни стана ясно, че Токев иска предсрочно освобождаване, а делото на Софийския градски съд се гледа днес.

Кулинарният гуру бе изловен в края на миналата година да лети със спукани гуми на Околовръстното шосе, които накрая излетяха и шпореше само по спирачни дискове, от които излизаха искри.

Първата проба с дрегер показа 1,9 промила алкохол в кръвта му. Експертизата свали на 1,7.

Токев влезе в затвора през януари тази година. Той призна вината си пред съда и сключи споразумение, заради което получи присъда от 7 месеца ефективно наказание.

Заради предишна 3-месечна условна присъда, постановена от варненски съд, отново за шофиране в нетрезво състояние, ефективната му присъда, обаче, беше удължена. Така общата му присъда стана в размер на 10 месеца, но съдът приспадна и времето, в което готвачът е бил под домашен арест – повече от 2 месеца.

Готвачът остана и без шофьорска книжка за година и половина заради провиненията си на пътя.

Съдът реши, че процесът на адаптация на Токев е протекъл безпроблемно. Той бил спокоен и балансиран, не проявявал враждебност и агресивност, което означавало, че няма зависимости, включително от алкохол.

В затвора шеф-готвачът се отличил с безупречна дисциплина и проявил самоинициатива. Не можело да бъде възприеман като реална опасност за обществото. Токев приемал изцяло отговорността за криминалното си поведение, признавал вина и демонстрирал нагласи за промяна, посочва в мотивите си за предсрочното му освобождаване съдът.

“Искам да кажа, че много добре съзнавам грешката си. В затвора работя по 12часа. С оскъдни продукти показах ново ниво на готвене. Създадох условия как да се работи. От 30 процента посещаемост в стола, сега тя е 80 на сто. Има огромни опашки за храна”, заяви шеф Токев пред съда.

И допълни: „Спортувам всеки ден между 2 и 3 часа. Обучавам се как да тренирам. Написах проект – да играем игри и да се социализираме. Началникът хареса проекта, но няма как да бъде приложен. Проведох много разговори с млади хора. Мисля, че всички тези неща допринесоха да се социализирам добре. Мисля, че съм готов да напусна затвора и да съм полезен на семейството си”.

[ad_2]

Leave A Comment