• Home
  • Ники Кънчев призова България за спешна помощ

Ники Кънчев призова България за спешна помощ

Ники Кънчев призова България за спешна помощ

Ники Кънчев призова България за спешна помощ за майка, сполетяна от тежки заболявания. Ето какво написа той в личния си профил във Фейсбук.
„Здравейте, готини, мои!
Отново имам нужда от вас, от вашите големи сърца и смели действия. Нека този път помогнем и да изправим на крака 38 годишната Албена Васева от София.
Не я познавам лично, а и това няма никакво значение. Знам че е от един от най-бойните софийски квартали – Дружба.
Албенка има нужда от нашата помощ, за да може да прегърне новороденото си бебе, 5- месечния Дани и да се радва на семейството си. В момента за бебето се грижи по-голямата му сестра Лора, която на 7 април стана на 19 години.
Дълги години семейството мечтае за второ дете и когато чудото се случва , буквално дни преди раждането Албена е диагностицирана с менингиом (мозъчен тумор), Туморът беше изваден по спешност при изключително сложна 12- часова операция в Пирогов. Операцията е успешна, но след нея Албена изпадна в кома, от която излезе след месец. За съжаление тук не свършват нещастията за това семейство. Албена преживя инсулт, тромбоза, а от понеделник е приета в Пирогов с декубитална рана на гърба.Тя е на легло, има нужда от лечение и рехабилитация. Не може да се грижи за бебето и да се радва на семейството си защото не може да се движи. Както ви казах и както се вижда от снимката сега майка на 5-месечния Дани продължава да е с неговата кака, 19-годишната Лора. Вместо тийнеджър на Лора й се е наложило да стане майка!

Пет месеца семейството направи всичко по силите си за нейното възстановяване, но възможностите за адекватно лечение в България са изчерпани. Имат отправени запитвания към различни клиники и центрове и получена оферта от Германия за терапия в размер на 25 000 евро. Отделно от тази сума ,около 10 000 лв. са нужни , аз да я транспортират с линейка и медицинско лице до Германия и 1 500 евро месечно за придружител в болницата. ужда от помощ и подкрепа заради огромните разходи по нейното лечение и сериозността на състоянието ѝ. Докато се създаде дарителска сметка, средства се набират в сметката на Лора, като в основание вписвайте – Дарение лечение.
Кутии за дарения са поставени в квартала на семейството- в кварталните магазини в Дружба II.
Изпращайте вашите жестове на Лора Йорданова Васева
IBAN – BG73 UBBS 8002 1031 0893 50
Има и още един начин!
Аз се включих! Давайте и вие! Много сме! Силни сме!“

Leave A Comment