• Home
  • Новото правителство на Кирил Петков е готово

Новото правителство на Кирил Петков е готово

[ad_1]

Кирил Петков ще остане начело на евентално ново правителство на „Продължаваме промяната“.

От думите му става ясно, че ще се разчита на подкрепа не на цели формации, а на отделни депутати от тези партии, което доста напомня на идеите за мажоратирност в България.

Премиерът в оставка Кирил Петков говори за проектосъстава на нов кабинет на „Продължаваме промяната“ и ще остане ли той министър-председател в него.

„Това, което сме обсъдили до този момент с Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“ е, че съставът ще бъде непроменен засега, тази вечер имаме пак среща. Ние всички сме много сплотен отбор и продължаваме в същия формат“, отговори той на въпрос на БНТ за проектосъстава на нов кабинет на „Продължаваме промяната“.

Попитан конкретно за липсващите министри от „Има такъв народ“, Петков заяви: „Не искам да говоря още за отделни министри, защото реално, докато нямаме подкрепата на независими депутати, които се надяваме да видим дали има такъв шанс, още не искам да влизам в конкретика“.

Премиерът коментира и думите на Тошко Йорданов от ИТН, че биха се отзовали при покана за преговори от ПП.

Ние ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме преговаряли – това са самият Бойко Борисов, г-н Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов – самият той, както и Слави Трифонов. Доколкото знам, Тошко Йорданов не може да направи една стъпка или едно изказване без Слави Трифонов, така че за съжаление и с него няма да можем да говорим.

Няма смисъл за българското общество да влезе в поредна агония, ако задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да ходят при хората, а не в няколко фирми, както беше досега при ИТН, категоричен е Петков.

Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което работи реално за хората. Борбата срещу мафията не е самоцел, тя е само инструмент в една богата държава (защото аз вярвам, че България е богата държава), средствата да се изразходват правилно, така че да подобрят стандарта на живот на хората, каза премиерът.

На въпрос дали България изнася оръжия за Украйна, той заяви:

Това, което е правило досега българското правителство, е много ясно – ние не сме имали директен износ от България за Украйна по никакъв начин. Имаме експорт към наши традиционни партньори – страни в Европейския съюз. Но такъв директен трансфер България – Украйна – няма.

[ad_2]

Leave A Comment