• Home
  • Огромна мечка грижливо пазела 3-годишно момче, което се е изгубило в гората

Огромна мечка грижливо пазела 3-годишно момче, което се е изгубило в гората

Момче на едва 3-годишна възраст се изгубва в гората и оцелява две нощи в ужасяващи и смразяващи условия. Спасено като по чудо, детето се измъква от животозастрашаващата го опасност без никакви сериозни наранявания и последствия. Какво обаче му помага да оцелее?

Момчето разказва пред полицията и семейството си, че приятелски настроена мечка е била с него през цялото време и му е помагала.

Спасителите намерили Кейси Хатауей, омотан в трънливи храсти, измръзнал и подгизнал от дъжд, но пък жив. Детето изчезва във вторник сред гората. Предполага се, че условията, в които е попаднало, са били толкова лоши, че последващото търсене е трябвало да се отмени. Но като по чудо в четвъртък спасителният отряд намира момчето.

Както се оказва, помощ – може би истинска, може би въображаема, но в който и да е случай полезна – се появява в горите на Северна Каролина в очите на един мечок. Този ареал е всеизвестен с голямото количество от черни мечки, които го обитават.

Шерифът на Крейвън – Чип Хюз – споделя, че Кейси е разказал за своя приятел – “мечката, която е била през цялото време с него”.

Твърди се, че лелята на момчето, Бреанна Хатауей, подкрепя казаното от спасеното дете, без изобщо да поставя под съмнение истинността на историята:

“Той разказа, че и двата дни е бил навън в компанията на мечка.” – отбелязва Бреанна Хатауей в своя публикация във Facebook. – “Бог му е изпратил приятел, който да го пази. Бог е добър. Чудеса се случват.”

HD wallpaper: forest, pose, bear, sitting, brown, Mikhaylo Potapych | Wallpaper Flare

Хюз споделя, че никой не е забелязал кога се е загубило детето. Кейси е бил в задния двор на баба си Ернул заедно с още две момчета. Но когато другите деца се прибрали, той вече не е бил с тях.

Бруталните метеорологични условия с темература до под -7 градуса по Целзий и опасенията, че Кейси не е достатъчно облечен за студа, предизвиква издирването, в което участват няколко хеликоптера, безпилотни летателни апарати, екипи на К-9, водолази и стотици доброволци.

До четвъртък вятърът и дъждът са се усилили толкова много, че властите са предупредили доброволците да стоят настрана и да оставят издирването само на специалистите.

“Той е герой” – казва Хюз в петък, деня след спасяването му. Шерифът отбелязва факта, че спасителният екип е трябвало да премине през ледена вода, стигаща до кръста. Вода, която момчето, високо едва 66 см, е преминало само.

След подобно ужасяващо събитие Кейси Хатауей се разминава само с няколко ожулвания. Когато спасителните екипи го откриват, единственото нещо, което е искал, е било вода и да види майка си.

Историята наистина остава мистерия за всички. Някои хора вярват на Кейси и смятат, че мечка може да го е приела като малко, което има нужда от осиновяване. Други твърдят, че животното е изпратено от Бог, който искал да опази малкото дете. Трети предполагат, че това е просто измислица на малчугана, която му е давала сили. А четвърти са поразени от начина, по който е възпитан, за да оцелее самичък през подобно изпитание.

Независимо каква е причината за издръжливостта и силата на момчето, важното е, че е успяло да се прибере при семейството си живо и здраво.

Leave A Comment