• Home
  • Поръсих стария килим със сода и минах с прахосмукачката, останах без думи

Поръсих стария килим със сода и минах с прахосмукачката, останах без думи

Поръсих стария килим със сода и минах с прахосмукачката, останах без думи

Преди това килимите са били символ на богатството. Те бяха поставени във всички стаи и дори висяха по стените. В днешно време килимът се използва повече за удобство. Приятно е да станете от леглото и да почувствате меката постеля под краката си, а не студения под. И с него е по -топло. Разбира се, има и недостатъци. За съжаление е истински прахоуловител. Как можете ефективно да почистите килима си без препарати?

Една прахосмукачка няма да помогне на. Тя събира само горния слой прах и мръсотия, а животът продължава да кипи в дълбините. Вероятно сте чували, че акарите живеят и в килимите . Можете да се отървете от тях само с помощта на дълбоко почистване. Това се извършва от специални служби. Само техните услуги могат да струват доста пари. За да спестите пари, ви съветвам да използвате стария народен метод .

 

Как бързо и ефективно да премахнете праха от килима

Напълно възможно е да почистите килима у дома с химия. Ефективно ли е? Да. Безопасно? Не е добре. Първо, ще трябва да проветрявате дълго време, за да се отървете от миризмата. Второ, ако в къщата има деца и домашни любимци, те могат случайно да пострадат от агресивни препарати.

За разлика от химията в магазина, този метод е абсолютно безвреден, но работи също толкова добре. Истинска находка за хора с алергии. И чудесно за килими с различни текстури

За почистване се нуждаете само от сода и сол . Разредете ги във вода или не смесвайте с нищо. Много по -лесно е.

Обилно поръсете килима със сол, след това содата и разтрийте добре ръцете (необходими са ръкавици) или четка.

Оставете го за няколко часа за по -добър ефект. Ако има малко време за почистване, тогава един час ще бъде достатъчен. След това почистете килима с максимална мощност, като съберете целия прах.

Опитайте се да го направите бавно. Разделете зоната на ленти и последователно преминете над тях с четка, като я движите в различни посоки. Това ще ви помогне да извлечете най -доброто от праха .

След такова общо почистване повечето от живите същества в килима ще умрат, а самият той ще стане като нов. Извършването на обработка на килим със сол и сода трябва да бъде най-малко два пъти годишно. В крайна сметка здравето на вашето семейство зависи от това. Какви методи за почистване на килими у дома познавате?

Leave A Comment