• Home
  • Събрах погледите на съседите вчера: вързах сапуна на вързопчета и хоп, в градината! По-бърз резултат не бях виждала:

Събрах погледите на съседите вчера: вързах сапуна на вързопчета и хоп, в градината! По-бърз резултат не бях виждала:

Събрах погледите на съседите вчера: вързах сапуна на вързопчета и хоп, в градината! По-бърз резултат не бях виждала:

Препаратите за растителна защита  не винаги са толкова безопасни, колкото бихме искали – а кой би желал дългоочакваната му реколта да е пълна с  химикали ? От друга страна – не върви да не обработим почвата срещу вредители, ако искаме все пак богат урожай.

В тази ситуация на помощ ни идва едно доказано с времето средство, което е безопасно и ефективно заради своята естественост. Става дума за най-обикновен (а може и козметичен)  сапун .

сапун срещу вредители

Използване на сапун в градината

С цел защита на градината от малки и големи вредители – от бозайници до насекоми – ще ви трябват няколко подръчни средства.

ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ:

няколко калъпчета сапун
плат или готови платнени торбички
нож
телбод
дървени колчета

Сапун срещу листни въшки

КАКВО ДА НАПРАВИТЕ:

Натрошете сапуна на големи парчета и ги поставете в платнени торбички.

Сапун срещу вредители

Затворете ръба на торбичките с телбод, за да не изпадне сапуна. Не затваряйте отвора плътно – миризмата на сапуна трябва свободно да се разпространява.
Забийте по периметъра на градината дървени колчета и окачете на тях готовите торбички със сапун .

сапун срещу вредители

Остатъците от сапуна може да настържете и с тях да поръсите растенията и почвата, за да осигурите допълнителна защита срещу вредители.

сапун срещу вредители

Мирисът на сапун ще отпъди досадните вредители и ще ги държи надалеч от двора ви. А миризмата само ще се засили от дъжда.

Още по-добре!

Градински вредители и градина

Не забравяйте, че трябва да се сменяте сапуна редовно , за да не отслабва ефектът му. Използвайте ароматизиран  твърд сапун  – от него има максимален ефект. Сапун без мирис не постигне желаното действие.

Градински вредители и градина

Основното предимство на този метод за контрол на вредителите е в неговата натуралност. Сапунът не оставя вредни вещества в зеленчуците, плодовете и флората. Той е абсолютно безопасен за здравето на животните, които ще се гонят с негова помощ, както и за околната среда.

сапун срещу вредители

Този прост, но ефективен този метод се използва широко, тъй като напоследък отново е на мода  биологичното земеделие . Опитайте и вие и след това споделете с нас постигнатия резултат!

Leave A Comment