• Home
  • Сбогом на рака, затлъстяването и диабета с тази рецепта

Сбогом на рака, затлъстяването и диабета с тази рецепта

Сбогом на рака, затлъстяването и диабета с тази рецепта

Един от най-полезните плодове в света е лимонът, а за ползите за здравето и външния вид се използва в много рецепти.
Лимонът е добър за детоксикация на организма, затова мнозина пият лимонена вода сутрин, но лимоновият сок не е най-добрият начин за извличане на всички здравословни хранителни вещества от този плод. Как да се възползвате максимално от него, прочетете текста по-долу.
Лимоните се считат за най-питателния плод и поради многобройните ползи за здравето и уникалния вкус и аромат, те са неразделна и неизбежна част от различни рецепти. Лимоните са чудесни за детоксикация на тялото, но когато се изстискват, лимоните губят много от хранителните си вещества и голяма част от лечебните си свойства.
От друга страна, замръването на лимона е чудесен вариант. Лимоновата кора съдържа съставки, които повишават имунната система и предлагат множество ползи за здравето като: регулиране на холестерола, превенция на рака, лечение на бактериални инфекции и унищожаване на паразити и глисти.
Ползи за здравето от лимона:
Превенция на астма
Борба с възпалението
Детоксикация на бъбреците и черния дроб
Повишаване на имунната система
намаляване на високото кръвно налягане
елиминиране на вредните бактерии
лечение на депресия и стрес
борба с рака

Лимоновият сок съдържа високи дози витамин С, а кората е много ефективна за елиминиране на токсините от тялото. Проучванията показват, че лимоновата кора всъщност съдържа 5 до 10 пъти повече витамини от самия сок.
Преди десетилетия учените изследвали ефектите на лимона в случай на рак. Те открили, че тези плодове отстраняват злокачествените клетки при няколко вида рак, включително рак на белия дроб, гърдата и дебелото черво.
Най-хубавото на лимоните е, че те елиминират само туморните клетки, за разлика от химиотерапията и не убиват здравите клетки. Според д-р Мерилин Гленвил, специалист по хранене и женско здраве, корите от различни плодове могат да засилят имунната система и да подкрепят цялостното здраве.
Тя също така твърди, че напитките, които съдържат и пулпата на плода, са далеч по-здравословни от соковете, тъй като съдържат други части от плода, включително кората.
Лимоновата кора има горчив вкус, така че най-добрият вариант е да ги замразите. Ето как да замразите и използвате лимоните:
Използвайте ябълков оцет за измиване и дезинфекция на лимоните. След това ги изплакнете и оставете да изсъхнат. Оставете ги да замръзнат до следващата сутрин, след което настържете целия плод, заедно с кората, вътрешната част и семките. Замразените лимони могат да се добавят към различни ястия, напитки, чайове, сладкиши, десерти и супи.

Leave A Comment