• Home
  • Сложих по една лъжичка в саксията и цветята буквално полудяха от цъфтеж!

Сложих по една лъжичка в саксията и цветята буквално полудяха от цъфтеж!

Сложих по една лъжичка в саксията и цветята буквално полудяха от цъфтеж!

Ако сте любител на цветята, то със сигурност сте готови да изпробвате всякакви хитрости, които ще им помогнат да изглеждат красиво и да ви радват с цветове. А още по-добре ако не се налага да даваме голяма сума в цветарския магазин за някаква химия, а вместо това си направим сами домашен тор за цъфтеж.
Предлагаме ви един съвет за по-добро развитие на вашите цветя, без торове и без препарати.
Този метод се базира на използването на една изключително популярна подправка от кухнята – канелата .
Безкрайни са ползите от канелата за здравето на човек. Тя ускорява обмяната на веществата, има антисептично действие и е с толкова приятен аромат …
След ядене на кифлички с канела, вие още дълго време усещате аромата на тази подправка. Всичко това е добре известен факт, но това че канелата е отлична тор и стимулатор за растежа на цветята , много малко хора знаят!

Как може да бъде полезна канелата в градината?
Ако срежете корените при пресаждането на някое растение, лекичко ги наръсете с тази ароматна подправка. Тя притежава дезинфекциращо действие и помага на растението да се адаптира добре към новите условия и добре да се окорени. Опитните градинари поръсват с канела отрязаните клони: това гарантира бързото израстване на всички растения.
Канелата защитава растенията от вредители като мравки и гризачи, но също така предотвратява всякакви паразитни болести! Само 1 чаена лъжичка канела, поръсена в саксията, ще ви помогне да се защитите от нашествие на комари.
Както е известно, специфичният аромат на канелата стимулира дейността на мозъка, така че е много полезно да се торят с канела растения, които са в непосредствена близост до хората! По този начин, вие ще се чувствате много по-активна през целия ден. Разкажете на приятелите си за невероятните ползи от канелата за цветята, те ще оценят тази информация!

Leave A Comment