• Home
  • Свекърва ми сипва сол в нарязан лимон, а щом научих защо почнах и аз

Свекърва ми сипва сол в нарязан лимон, а щом научих защо почнах и аз

[ad_1]

Всички сме чували за многото полезни свойства на лимона. Използва се при готвене, добавя се по време на консервиране и също към чай.

Лимонът съдържа голям брой полезни вещества, които имат благоприятен ефект върху човешкото тяло.

“Видях, че свеърва ми често пъти нарязва лимона и го поръсва със сол. Попитах я защо и щом ми каза не само, че онемях, ами започнвах и аз да го правя”, с тези думи читатела на jenata.blitz.bg започва писмото си, което изпрати на фейсбук страницата

Ето и част от невероятните ползи на нарязания лимон, поръсен със сол:

Ферментирали лимони
За нормалното функциониране на човешкото тяло са необходими не само витамини, но и калций, фосфор, минерали и много други. Всичко това се съдържа в лимоните. Освен това те имат способността да предотвратяват натрупването на вредни вещества в организма.

Ето защо, ако искате храносмилателната ви система да работи перфектно, не забравяйте да включите лимоните в диетата си. Те са особено полезни сутрин.

Затова не се отричайте от удоволствието да пиете чаша горещ чай с резен ароматен лимон. Но полезните свойства на лимона могат да се увеличат няколко пъти, ако спазвате този метод – да нарежете лимона и да го поръсите със сол. За това имаме нужда не само от сол и лимон, но и от стъклен буркан.

Процес на ферментация на лимоните
Този процес запазва уникалните свойства на лимоните! Той е изключително популярен в много страни по света.

“И така, вземаме стъклен буркан, за предпочитане двулитров или малко повече. Аз го измивам старателно със сода, за да унищожа всички патогени.

Сега оставете контейнера да изсъхне. Взимаме няколко лимона и ги измиваме внимателно. Може дори със сода за хляб. Сега ги избършете добре и след това направете няколко разреза отгоре с нож.

Взимаме солта, най-добре е грубо смляна. Сипваме я на дъното на буркана. Лимоните също се пълнят със сол и се слагат в буркан.

Затваряме буркана с капачка и го оставяме на проветриво място. При тези условия процесът на ферментация на лимоните ще започне по-бързо”, казва читателката

Но защо да правим това? Причината е проста – поради ферментацията и солта количеството на минералите и витамините в лимона се увеличава няколко пъти.

Кога ферментиралите лимони са готови за консумация?
Когато минат три дни лимоните могат да се вземат от буркана и да се ядат. Те могат да се добавят и към всякакви ястия. И освен това, можете редовно да триете лицето си с резанче от лимона и така ще си гарантирате гладка и сияйна кожа.

Но това не са всички полезни качества на ферментиралите лимони. Те са в състояние да намалят високото кръвно налягане, имат антибактериални свойства и премахват брадавици и мазоли.

Необходимо е само да нарежете малък резен лимон и да изтръскате проблемното място.

Пробвайте този невероятен трик и няма да съжалявате за многото му полезни плюсове.

[ad_2]

Leave A Comment