• Home
  • Търси се учител за 5 ученика със заплата 72 000 евро – ето къде

Търси се учител за 5 ученика със заплата 72 000 евро – ето къде

[ad_1]

Фула – един от най-отдалечените острови на Шотландия, търси главен учител за основното си училище. В него се обучават само четирима ученици, както и едно дете в детската градина.

Островът, който е с площ от 12,6 квадратни километра, се намира на около 26 км западно от главния остров Шетланд, като в момента там живеят само 28 души. Бевърли Макферсън, която управлява училището на острова в продължение на четири години, се пенсионира, съобщава “Дейли Мейл”.

В предложението за работа е включена заплата от 72 хиляди евро годишно. За директора има осигурено и тристайно жилище под наем.

Училището се намира в източната част на острова и разполага с една класна стая. Част от местните работят почасово в него, преподавайки изкуство и информационни технологии.

От съвета на остров Шетланд посочват, че кандидатите за работа ще открият „приветлива общност“ на Фула, където могат да „създадат идиличен дом на остров“. В обявата се посочва, че се търси амбициозен главен учител, търсещ “вълнуващо ново предизвикателство“, за да бъде „част от приятелска, динамична островна общност с по-бавен темп на живот“.

Нужните качества са “енергия, инициативност, добри комуникативни умения и самодисциплина.“

[ad_2]

Leave A Comment