• Home
  • Тест за деменция: Ако намерите камила на снимката, не сте изложени на риск!

Тест за деменция: Ако намерите камила на снимката, не сте изложени на риск!

Тест за деменция: Ако намерите камила на снимката, не сте изложени на риск!

Тест за Алцхаймер ! Сред човечеството винаги е имало болести като Алцхаймер  или деменция . Заболяването се характеризира с влошаване на мисленето, паметта и човешкото поведение. Проявите на деменция могат да бъдат различни за всеки човек.
Не е вярно, че болестта на Алцхаймер засяга само възрастните хора. Деменцията може да започне да прогресира при човек на доста млада възраст и може да има болезнени последици в дългосрочен план. Човек постепенно губи придобитите преди това умения, професионализъм, действията му стават хаотични и нелогични.
Деменцията не може да бъде излекувана, но нейното развитие може да бъде значително забавено чрез обучение на мозъка в задачи по логика и памет. Основният проблем е, че само малка част от хората са в състояние самостоятелно да забележат мозъчни нарушения, поведенчески проблеми. За съжаление, когато хората около тях започнат сериозно да се притесняват за състоянието на пациента, вече е късно.
Ранни признаци на деменция:

намалена социална активност;
загуба на комуникативни умения;
състояние на апатия;
депресивно състояние;
трудно е да се върши добре познатата работа.
Най -лошите етапи на деменция са пълната загуба на човешки умения, включително невъзможността да се държи лъжица, да се ходи и да се седи …

Съществуват различни методи и тестове за откриване на развиваща се деменция при човек. Всички те се основават на проста логика, памет, комуникационни задачи. Просто казано, това са задачи за първокласник. Въпреки това, хората, склонни към деменция, понякога се затрудняват да преминат всички тези тестове.
Ето един такъв тест за деменция. Той се основава на способността да се разграничават отделни фигури на едно място. Опитайте да преминете този простичък тест сега. Погледнете снимката по-долу. Откривате ли камила?

Кажете ни как сте се справили в коментарите. Колко време ви отне да изпълните задачата? Ако не можете да намерите камила на снимката, струва си да тренирате мозъка си за различни задачи и тестове.

Leave A Comment