• Home
  • Трогващ момент на служител в приют, утешаващ болна 650 килограмова мечка. ( Видео )

Трогващ момент на служител в приют, утешаващ болна 650 килограмова мечка. ( Видео )

Много трогателно видео на огромна кодиакска кафява мечка с тегло 650кг, намираща утеха в прегръдките на своя приятел, разчувства социалните медии. Нежната сцена била уловена от камера в Центъра за диви животни сираци в Отисвил, Ню Йорк. Джим Ковалчик, собственикът на приюта, прегръща и гушка 23-годишната мечка на име Джимбо.

Масивната мечка е родена в приюта за диви животни в Калифорния. Той бил доведен в центъра, когато беше малко малко. Въпреки това, пускането му в дивата природа се оказало, че не е опция, тъй като той бил болнав от малък и шансът да оцелее в дивата природа бил минимален. Така Джимбо става част от семейство Ковалчик. Нещо повече, той не е единствената мечка, с която Джим и Сюзън Ковалчик прекарват времето си. От 1996 г. тази мила двойка посветила живота си в помощ на ранени и осиротели животни.

Сега те споделят имота си от 100 акра с 11 мечки, включително кафяви и черни мечки. Със своите 650кг, Джимбо е най-големият член на семейството. И все пак, поради меката му природа, той лесно може да бъде наречен нежен великан, поради изключително нежния си характер и обич към хората.

„Мечките са като наши деца“, казават стопаните на приюта. „Обичаме ги толкова много, но и те също ни отвръщат със същото. Нашето мечо семейство е като всяко друго семейство.”

С годините здравословното състояние на Джимбо се влошава и той ежедневно бил на инжекции и болко успокояващи, но стопаните нито за момент не оставят голямата мечка да се почувства самотна или изоставена.

Въпреки огромния си ръст, Джимбо прилича повече на дете, когато Джим се приближава до него. Те винаги са споделяли красиви моменти и огромната мечка винаги е намирала утеха в своя пазач. Но сега той се нуждае от него повече от всякога.

Гледайте трогателния момент на стопанина и любовта, която огромната мечка получава :

Понякога и най-величествените и големи животни на планетата могат да бъдат беззащитни, и това е момента, когато ние, като най-интелигентните същества на тази планета трябва да се намесим. Любовта между мечка и човек е нещо красиво и нежно, което ни показва, че всеки има нужда да бъде обичан.

Споделете тази прекрасна история с вашите приятели!

Leave A Comment