• Home
  • Вижте заплатите в АЕЦ Козлодуй. Чистачка взима колкото учителка за 3 месеца

Вижте заплатите в АЕЦ Козлодуй. Чистачка взима колкото учителка за 3 месеца

Вижте заплатите в АЕЦ Козлодуй. Чистачка взима колкото учителка за 3 месеца

Заплатите в българската енергетика винаги са били обект на постоянни коментари.
Те са в пъти по-високи от средните стойности за страната и безспорно са винаги повод за завист. Рекордьор в това отношение обаче е АЕЦ Козлодуй. Централата върти много големи обороти на година и раздава щедри възнаграждения на служителите си.
В момента обикновена чистачка там получава по 2400 лева на месец.
Операторите в зала вземат по 6000 лева, а началник на средно ниво 9500 лева. Директорите в дружеството достигат до нива от 15-18 хиляди лева на месец. Отделно на три месеца се плащат допълнителни бонуси от 30 до 80 процента от месечните заплати, в зависимост от показаните финансови резултати. На работниците се полага безплатна храна, както и пари за дрехи.

На всеки национален празник, както и на Коледа се плащат премия от една брутна работна заплата.
Въпреки, че през годините бяха спрени старите на блокове на централа, тя продължава да работи на печалба. АЕЦ Козлодуй е търговско дружество и по тази причина има самостоятелна политика по отношение на заплащането и маркетинговата политика.

На този етап централата остава изцяло държавно дружество, като на този етап не се предвижда никаква приватизация. АЕЦ Козлодуй е и обект от значение за националната сигурност.

Leave A Comment