• Home
  • Забранявам ви да плачете за мен! Пазете децата, те са всичко! (Снимки):

Забранявам ви да плачете за мен! Пазете децата, те са всичко! (Снимки):

[ad_1]

Нери Терзиева на сбогуване: Забранявам ви да плачете за мен! Пазете децата, те са всичко! (Снимки):

Голяма личност и голяма журналистка – така ще остане в сърцата и спомените на зрителите и многобройните си приятели, които й се възхищаваха искрено, журналистката Нери Терзиева . Тя напусна този свят на 2 юни, малко след 70-годишния си юбилей.

Емблематичната водеща от златните години на БНТ знаеше, че си отива и в последните месеци отказваше публични ангажименти, а буквално миналата седмица отмени отдавна планирано интервю с популярен столичен седмичник.

Преминалата през Възродителния процес и ноктите на ДС етническа туркиня си отиде в мир със света, а малко преди края е забранила на най-близките си да плачат за нея .

„Имах хубав живот, не съжалявам за нищо. Забранявам ви да плачете за мен, нашето поколение преживя много, но вече си отива и сигурно е за добро. Пазете децата, те са всичко на този свят“ – с този завет си тръгна Нери.

НериТерзиева и Асен Агов

С Асен Агов бяха прочутия Екип 2 на новините на БНТ. Конкурираха се за зрителската любов с Екип 1 на Емилия Иванова и Райчо Райчев (също вече покойник)

Борбената и целеустремена Терзиева винаги се размеква, когато става дума за деца. Там се крие и голямата несподелена драма на Нери, която тя рядко си позволява да прави публично достояние. Единствената дъщеря на журналистката е глухоняма по рождение и Терзиева води тежка лична битка, за да й осигури нормален живот. И постига пълен личен триумф – наследничката й завършва училище с пълно отличие, а след това и Зъботехника в Медицинския университет.

Нери Терзиева

Дебютира на екран като „Нели“

Нери е двигателят на безброй кампании за деца в неравностойно положение и хлапета, борещи се с тежки заболявания. През 2017-а година журналистката лично измоли от тогавашния премиер Бойко Борисов правителствения „Фалкон“, за транспортира от Бургас до София момченце, което береше душа след усложнения от варицела.

На представянето на дебютната книга на екранния й партньор Асен Агов преди година и половина – здравословните проблеми вече взимат своето от борбената Нери.

Нери Терзиева

Иначе явната травма на Нери до последния й дъх си остана Възродителният процес и фактът, че повече от 3 десетилетия след насилственото прекръстване на мюсюлманите нито едно официално лице не понесе съдебна отговорност за гаврата. В Пловдив през 1985 г. красивата етническа туркиня Нериман става насилствено Нели и точно с това име зрителите за първи път я видяха на екран. Години по-късно Терзиева пише сценария за филма „Откраднати очи“, който третира темата за насилствено на имената на турците у нас.

Да си припомним едно класическо издание на „По света и у нас“ с Нери от 1991 г.:

[ad_2]

Leave A Comment