• Home
  • Закуската на проф.Мермерски – хапваш я редовно и се радваш на вечна младост и здраве

Закуската на проф.Мермерски – хапваш я редовно и се радваш на вечна младост и здраве

Закуската на проф.Мермерски – хапваш я редовно и се радваш на вечна младост и здраве

Професор Христо Мермерски няма нужда от представяне у нас – специалистът ни по здравословно хранене неведнъж е помагал на хората да възстановят баланса в тялото си, да победят болежките и алергиите, и да се чувстват по-добре. Днес ще ви представим една от любимите ни негови рецепти – закуска за здраве и младост. Съставките ѝ са лесни и здравословни: ябълков пектин, кисело мляко, прополис, канела, орехи и мед.

Може ли да има нещо по-полезно от тази закуска? Всяка една от съставките на  закуската за вечно здраве  сама по себе си влиза в графата ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, а в комбинация правят най-мощната закуска за енергийно заредено начало на деня.

Закуската за вечно здраве е толкова лесна и вкусна, че може да влезе в менюто на всеки и така всеки от нас да започне деня си с нещо вкусно и полезно! И така, ето съставките:

Закуската на проф.Мермерски за вечно здраве
Продукти:

400 гр.кисело мляко

1 с.л.мед
1 с.л.ябълков пектин
40 гр.орехи
1/2 ч.л.канела
30 капки клеева тинктура / прополис тинкрура
Приготвяне:
Вечер, преди лягане, изсипвате пектина в кофичката кисело мляко, разбърквате добре и оставяте в хладилника за една нощ, за да може пектинът да се разтвори. Може да разбъркате и всички продукти заедно сутринта, но ще трябва да изчакате малко време, за да се разтвори пектинът. Затова най-добре се подгответе от вечерта.
На сутринта добавете ситно нарязаните орехови ядки, канелата, меда и прополиса, и отново разбъркайте. Готово!
Идея: Може да добавите към тази смес и сушени плодове, или пък други сурови ядки, както и 1-2 лъжици овесени ядки.

Бележки:
Тази закуска е наистина изключително полезна, а и много засищаща, дава енергия за цялата сутрин. Освен всички други безспорни плюсове, закуската за вечно здраве по рецепта на префесор Христо Мермерски е и много вкусна и е чудесна алтернатива на безспорните български любимци за закуска, каквито са баницата със сирене, палачинките и бухтите!

Leave A Comment